kohupiimamagustoit
Kolmandaks jagasin munadepühadel Postimehes ühe ülilihtsa ja mitte liiga magusa kihilise kohupiimamaiuse retsepti.
Kihiline kohupiimamagustoit (6 tk)
400 g purk konservvirsikuid omas mahlas
Nõruta virsikud ja püreesta.
Mandlipuru
70 g Demerara suhkrut
70 g mandlijahu
70 g jahu
1 g soola
70 g võid
Sega omavahel kuivained, lisa võikuubikud ja sega kas miksri taignasegamise labaga või sõrmede vahel näppides kuni tekivad tainatükid. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 160C juures kuni kuldseni. Jahuta puru.
Kohupiimavaht
400 g kohupiima
350 g vahukoort
75 g tuhksuhkrut
1 tl vanillipastat
Vahusta kõik koostisained pehmeks vahuks.
Jaota mandlipuru, kohupiimavaht ja virsikupüree kihiti pokaalidesse või klaasidesse ja hoia serveerimiseni jahedas. Kaunista beseeküpsiste ja söödavate lilleõitega.
Sellel postitusel ei ole vastuseid