kohupiimamagustoit

Kolmandaks jagasin munadepühadel Postimehes ühe ülilihtsa ja mitte liiga magusa kihilise kohupiimamaiuse retsepti.
Loe lisaks

pasha

Lihavõtete juurde käib ikka pasha. Kõige hea ja paremaga. Jagangi siin ühe küllusliku pasha retsepti.
Loe lisaks

sidrunitartletid

Kevadpühadel oli mul rõõm jagada Postimehes lihavõtteretsepte, üks kollasem ja lillelisem kui teine. :) Panen need järgemööda ka siia üles. Alustame sidrunitartlettidega, kus krõbeda muretainakorvikese sees on hõrk ja siidine sidrunikreem. 
Loe lisaks

kamatrühvlid

Kui minu käest küsiti Eesti Vabariigi aastapäeva eel asjakohast retseptisoovitust, siis pakkusin esimesena välja kamamakroonid, sest need olid üks kuuest suupistest, mida tegin ka presidendi vastuvõtule. Kuna makroone hinnati aga lugejatele veidi liiga keerukaks retseptiks, tulin lagedale hoopis kamatrühvlitega. 
Nii ilmuski Postimehes minu retsept koos mitme teise põneva vabariigi aastapäeva sobiva suupistesoovitusega Eesti kokkade võistkonna liikmetelt. Jagan seda ka siin. :)
Loe lisaks

mendiants

Jagan teiega täna oma lemmik jõuluste maiustuste retsepti.
Mendiants on traditsioonilised prantsuse jõulukommid, mis koosnevad šokolaadikettast, mille peal on pähklid ja kuivatatud puuviljad. 
Mendir“ tähendab prantsuse keeles kerjamist ning šokolaadiketastele asetatud viljad viitavad Provence’i jõulutraditsioonis neljale kerjusmungale. Rosinad seostuvad augustiinlaste, sarapuupähklid karmeliitide, kuivatatud viigimarjad frantsiskaanide ja mandlid dominiiklastega.
Tänapäeval kasutatakse muidugi erinevaid šokolaade, pähkleid ja puuvilju ning sageli ka nt apelsinisukaadi.
Loe lisaks

Arhiiv