chouquettes

Chouquettes on ideaalne magus amps – väike, ümmargune, pealt krõbe ja seest pehme, suussulav, õhuline, magus, aga mitte liiga. Lihtne valmistada ja kaob kiirelt kõhtu. Käsi sirutub lausa iseenesest järgmise ampsukese järgi. Tõlkes tähendab kapsakest, eks ta ongi ju rooskapsa moodi. Mina mõtlesin neile tegelikult välja ka eestikeelse nime – tuulepärlid. :)

Traditsiooniliselt riputatakse üle ainult pärlsuhkruga, aga mina olen lisanüansi andmiseks ja suhkrukoguse vähendamiseks asendanud sageli osa suhkrust kakaonibsidega. Ning tainast võib meelepäraselt maitsestada. Jõuluajal topin sisse näiteks kaneeli-kardemoni.

Toredat küpsetamist ja krõbistamist!
Loe lisaks

kohupiimamagustoit

Kolmandaks jagasin munadepühadel Postimehes ühe ülilihtsa ja mitte liiga magusa kihilise kohupiimamaiuse retsepti.
Loe lisaks

pasha

Lihavõtete juurde käib ikka pasha. Kõige hea ja paremaga. Jagangi siin ühe küllusliku pasha retsepti.
Loe lisaks

sidrunitartletid

Kevadpühadel oli mul rõõm jagada Postimehes lihavõtteretsepte, üks kollasem ja lillelisem kui teine. :) Panen need järgemööda ka siia üles. Alustame sidrunitartlettidega, kus krõbeda muretainakorvikese sees on hõrk ja siidine sidrunikreem. 
Loe lisaks

kamatrühvlid

Kui minu käest küsiti Eesti Vabariigi aastapäeva eel asjakohast retseptisoovitust, siis pakkusin esimesena välja kamamakroonid, sest need olid üks kuuest suupistest, mida tegin ka presidendi vastuvõtule. Kuna makroone hinnati aga lugejatele veidi liiga keerukaks retseptiks, tulin lagedale hoopis kamatrühvlitega. 
Nii ilmuski Postimehes minu retsept koos mitme teise põneva vabariigi aastapäeva sobiva suupistesoovitusega Eesti kokkade võistkonna liikmetelt. Jagan seda ka siin. :)
Loe lisaks

Arhiiv