Saint-Honoré

Magusa üllatuse tegemiseks oma vanematele hiljutise 46(!) pulma-aastapäeva puhul pöördusin muidugi Prantsuse kondiitriklassika poole.

Küpsetasin neile kingituseks juba 19. sajandi keskpaigas Pariisis loodud ning prantslaste ja ka terve maailma maikasmokkade seas praegugi vägagi populaarse Saint-Honoré koogi




Loe lisaks

Vaarikamakroonid

Makroonid ei jäta vist pea kedagi külmaks ning paljud on neist väikestest prantsuspärastest maiustustest suisa sõltuvuses. Makroonide valmistamine näib paljudele küll raketiteadusena, aga püsivus ja kannatlikkus viivad kindlasti sihile ning makroone annab vägagi edukalt valmistada ka koduköögis. Sööjate rõõm on garanteeritud! 
Jagan oma vaarikamakroonide retsepti, mille järgi valmivad Itaalia beseega makroonikestad ning vaarikatäidis.
Loe lisaks

Lumi ja jää

Nami-Nami korraldab 11. korda isamaaliste tortide võistlust. Mina osalen kümnendat korda.

Minu isamaaline tort sai seekord inspiratsiooni meie imelistest aastaaegadest – lume- ja jäärohkest talvest ning külluslikust, andiderikkast suvest, sügisest. Tort sai väljast talviselt valge ja seest suviselt värviline. Kokku said mustikas, astelpaju, saialill, kaerahelbed ja toorjuust. Mustikabiskviidil on kaerakrõbedik, tordi sees mustikavaht, mustikatarretis, astelpaju ja saialille kreem, kardemonine toorjuustuvaht. Kaunistuseks vaniljevaht, valge šokolaadi sprei, valgest šokolaadist kaunistused, „suhkrujää”, rukkilille ja saialille kroonlehed, söödav hõbe.

Šokolaadilill sai inspiratsiooni Rakvere käistekirjast.
Meie Eesti on lihtsalt imeline igal aastaajal, iga päev!

Loe lisaks