kamatrühvlid

Kui minu käest küsiti Eesti Vabariigi aastapäeva eel asjakohast retseptisoovitust, siis pakkusin esimesena välja kamamakroonid, sest need olid üks kuuest suupistest, mida tegin ka presidendi vastuvõtule. Kuna makroone hinnati aga lugejatele veidi liiga keerukaks retseptiks, tulin lagedale hoopis kamatrühvlitega. 
Nii ilmuski Postimehes minu retsept koos mitme teise põneva vabariigi aastapäeva sobiva suupistesoovitusega Eesti kokkade võistkonna liikmetelt. Jagan seda ka siin. :)

Kamatrühvlid (u 30 tk)

200 g kamatahvlit
175 g vahukoort
näpuotsaga soola
10 g mett
75 g võid
1 sl Põltsamaa Kuldset või muud meelepärast alkoholi
kamajahu, kakaod või kuivatatud rukkililleõisi 

Tükelda kamatahvlid ja sulata (kas vesivannil, mikrolaineahjus või induktsioonpliidil kõige madalama kuumusega). Lase potis vahukoor keema koos soola ja meega. Vala kooresegu sulanud šokolaadile ja sega see spaatli või saumiksriga ühtlaseks. Seejärel lisa võitükid ja sega veel. Viimasena lisa alkohol ning sega ganache veelkord läbi. Vala trühvlisegu alusele, kata toidukilega (pannes kile vastu segu) ja aseta see 45-60 minutiks külma kuni tahenemiseni. Seejärel pritsi kas pritskotiga või vormi lusika abil ganache’ist ühesuurused pallikesed. Vajaduse korral hoia neid veel veidi külmkapis. Seejärel veereta pallid peopesade vahel ümaraks ja veereta kas kamajahus, kakaos või kuivatatud rukkililleõites. Hoia kamatrühvleid serveerimiseni jahedas.

Eelmine
mendiants
Järgmine
sidrunitartletid

Sellel postitusel ei ole vastuseid

Email again: