sidrunitartletid

Kevadpühadel oli mul rõõm jagada Postimehes lihavõtteretsepte, üks kollasem ja lillelisem kui teine. :) Panen need järgemööda ka siia üles. Alustame sidrunitartlettidega, kus krõbeda muretainakorvikese sees on hõrk ja siidine sidrunikreem. 

Sidrunikorvikesed (10 tk)

Muretainas

200 g jahu

80 g tuhksuhkrut

30 g mandlijahu

2 g soola

1 sidruni riivitud koor

110 g võid

40 g muna

Sega omavahel kuivained, lisa sidrunikoor ja külmad võitükid ja sega kas miksri taignasegamise labaga või sõrmede vahel näppides kuni tekib liivataoline sõmer pudi. Lisa lahti klopitud muna ja sega veel ainult niipalju, kuni tainas hakkab kokku. Rulli tainas kahe küpsetuspaberi vahel õhukeseks (2-3 mm) ning hoia külmkapis vähemalt paar tundi kuni üleöö. Seejärel vooderda korvikesevormid tainaga, hoia neid veel 1h jahedas ja küpseta 160C ahjus, kuni need on küpsed ja kuldsed. Soovi korral võid korvikesed läike ja niiskuskindluse suurendamiseks pintseldada üle munaseguga.

Munasegu 

50 g munakollast

15 g vahukoort

Sega omavahel munakollane ja vahukoor ning pintselda peaaegu küpsed korvikesed seguga, seejärel küpseta neid veel veidi ahjus kuni tumekuldse värvuseni.

Sidrunikreem

140 g sidrunimahla

200 g muna

150 g suhkrut

2 želatiinilehte

80 g võid

Leota želatiinilehed. Vispelda omavahel läbi muna ja suhkur. Kuumuta sidrunimahl potis keemiseni ja lisa see vispeldades munasegule. Vala segu tagasi potti ja kuumuta seda pidevalt vispliga segades kuni see pakseneb ja tulevad esimesed keemismullid. Vala kreem kannu, lisa tühjaks pigistatud želatiinilehed ja võitükid ja sega kreem ühtlaseks. Lihtsaim on seda teha saumiksriga. Seejärel täida eelküpsetatud ja jahutatud korvikesed sidrunikreemiga ja aseta tahenemiseni külma. Kaunista sidrunikorvikesed beseeküpsiste ja söödavate lilleõitega.

Eelmine
kamatrühvlid
Järgmine
pasha

Sellel postitusel ei ole vastuseid

Email again: